Contractele de munca, inregistrate in registrul de evidenta a salariatilor inainte de inceperea activitatii angajatului

Intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor: in Monitorul Oficial nr. 45 din 20.01.2010, a fost publicat Hotararea Guvernului nr. 37/2010 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 161/2006.

Potrivit prezentei hotarari, angajatorii sunt obligati sa inregistreze in registrul general de evidenta a salariatilor si sa transmita registrul in forma electronica la ITM, incepand cu data de 20.01.2010, astfel:

  • la angajarea fiecarui salariat – cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.
  • la incetarea activitatii – cel tarziu la data incetarii contractelor de munca a salariatilor in cauza.

Neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii se sanctioneaza cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoarea cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei.

Completarea registrului cu date eronate se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.

Angajatorii nu mai au posibilitatea de a plati pe loc sau in termen de cel mult 48 de ore de la data icheierii procesului verbal jumatate din minimul amenzii. Articolul 8 alin.(4) care prevedea acest lucru a fost abrogat prin prezenta hotarare.

Dispozitiile referitoare la stabilirea si sanctionarea contraventiilor intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii prezentei hotarari in Monitorul Oficial.

Vezi Hotararea Guvernului nr.37/2010

Vezi Hotararea Guvernului nr.161/2006

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Codul muncii
*Atentie. Nu este obligatoriu ca inregistrarea contractelor de munca la ITM sa se faca cu o zi inainte de inceperea activitatii
*Suspendarea contractului individual de munca – in ce conditii are loc
*Contractul de munca cu timp partial – aspecte importante
*Contractul individual de munca – model si info utile
*Modelul – cadru al contractului individual de munca
*OMMFPS nr.1616/2011 – modificarea si completarea modelului-cadru al contractului individual de munca
*OUG nr.123/2010: Incepand cu 1 ianuarie 2011, contractele de munca nu se mai inregistreaza la ITM

(Visited 490 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + = sixteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.