Declaratii fiscale mai putine, promite Emil Boc. Sa-l credem?

Premierul Romaniei a spus ca numarul declaratiilor fiscale pe anul 2010 va fi redus, simplificarea acestora aflandu-se in prezent in analiza grupului de lucru.

„Dupa datele mele, sunt peste 24 de declaratii fiscale care trebuie depuse, intr-o forma sau alta, pentru plata diverselor contributii. Am creat un grup de lucru care lucreaza in acest moment la simplificarea acestor declaratii fiscale si speram sa va putem da, in perioada urmatoare, o veste buna in acest domeniu, ca s-au redus aceste declaratii printr-un proces de informatizare si o mai buna organizare la ANAF, la Ministerul Finantelor, la Ministerul Muncii, la Ministerul Economiei”, a spus Boc reprezentantilor firmelor prezente la sediul Ministerului Economiei pentru ceremonia de semnare a proiectelor pe anul 2010 destinat investitiilor in intreprinderi mari.

Premierul a mai venit cu o veste buna pentru oamenii de afaceri. Astfel, Guvernul va permite compeniilor sa achite cu prioritate principalul unei restante la bugetul de stat si nu penalitatile aferente datoriei. “Vom permite plata principalului, nu a accesorului atunci cand achitati o datorie la fisc. Practica actuala este ca ai o datorie si prima data platesti din penalitati, iar principalul datoriei merge in continuare si produce penalitati, ajungandu-se la insolventa”, a spus seful Guvernului.

In final, Emil Boc a mai afirmat ca Executivul analizeaza si posibilitatea introducerii unui mecanism de compensare a TVA-ului care trebuie achitat de catre o firma cu restantele pe care aceasta le are de incasat de la stat din rambursarea TVA. “Am cerut Ministerului Finantelor sa analizeze posibilitatea ca atunci cand o firma plateste o datorie la stat sa functioneze mecanismul compensarii TVA-ului de dat cu cel de incasat”, a explicat premierul reprezentantilor firmelor.

(Visited 207 times, 1 visits today)

One Response to Declaratii fiscale mai putine, promite Emil Boc. Sa-l credem?

  1. online says:

    Evident ca nu o sa-l credem. A fost consecvent vreodata?

Leave a Reply

Your email address will not be published.