Codul Fiscal se modifica de la 1 aprilie. Afla de aici ce trebuie sa faci pentru a primi autorizatia de expeditor inregistrat

Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca, incepand cu data de 1 aprilie 2010, vor intra in vigoare prevederile capitolului I1 al Titlului VII – “Regimul accizelor armonizate” din Ordonanta de urgenta nr. 109/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Aceasta transpune in legislatia nationala Directiva 2008/118/CE a Consiliului din 16 decembrie 2008 privind regimul general al accizelor si de abrogare a Directivei nr. 92/12/CEE.

Noile reglementari definesc statutul persoanei autorizate sa expedieze, dar nu sa detina, produsele accizabile in regim suspensiv de accize de la locul de import catre aceste destinatii, denumita expeditor inregistrat. Acesta va putea functiona numai in baza autorizatiei emise de Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate.

Persoanele care intentioneaza sa obtina autorizatie de expeditor inregistrat trebuie sa depuna la autoritatea vamala centrala urmatoarele documente:
– o cerere insotita de certificatul constatator eliberat de Oficiul Registrului Comertului, precum si copia certificatului de inmatriculare sau certificatului de inregistrare;
– cazierele judiciare ale administratorilor si directorilor executivi;
– contractele incheiate direct cu antrepozitarul autorizat beneficiar al produselor deplasate in regim suspensiv de accize;
– scrisoarea de bonitate bancara;
– certificatul de atestare fiscala;
– cazierul fiscal.

Comisia aproba eliberarea autorizatiei de expeditor inregistrat daca solicitantul nu are inscrise date in cazierul fiscal iar administratorul solicitantului nu are inscrise date in cazierul judiciar.

Autorizatia de expeditor inregistrat se elibereaza de Comisie in termen de 60 de zile de la data depunerii documentatiei complete si este valabila incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care expeditorul inregistrat face dovada constituirii garantiei in cuantumul si in forma aprobate de Comisie.

Vezi CodulFiscal modificat care va intra in vigoare de la 1 aprilie 2010

Sursa: ANAF

(Visited 214 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 3 = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.