Impozitarea bonurilor valorice, o noua testare a pietei?

Pe langa impozitul forfetar, guvernul, se pare ca, a mai gasit o modalitate de a rezolva criza pe seama contribuabililor – impozitarea bonurilor valorice. Asa numitul proiect de modificare a Codului Fiscal vizeaza impozitarea bonurile valorice –   bonurile de masa, tichetele cadou, tichetele de carburanti –  care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice.

Proiectul de lucru include o serie de modificari la Codul Fiscal, printre care si abrogarea literei “e” la articolul 42, care stabileste ca din categoria veniturilor neimpozabile face parte si contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice.

Daca proiectul de modificare a Codului Fiscal va fi aprobat de Guvern, bonurile valorice vor fi contabiliazate ca drepturi salariale, motiv pentru care atat angajatorii cat si salariatii vor fi impozitati. Astfel, este foarte probabil a patronii se renunte la acordarea acestor bonuri valorice ceea ce va duce la diminuarea venitului salariatului.

Cu toate acestea, premierul Emil Boc sustine ca nu stie de existenta unui astfel de proiect. “Nu am avut nici un fel de discutie in Guvern pe marginea acestui subiect. Modificarile la Codul Fiscal se dezbat si se pregatesc la Ministerul Finantelor. Repet, nu am discutat acest subiect, nu stiu daca la Finante au abordat sau nu un asemenea subiect in momentul de fata, pentru ca nu am fost informat”, a spus Emil Boc.

In aceste conditii, anuntul lansat ieri “pe surse” ar putea insemna o noua incercare de testare a reactiei opiniei publice. Reteta a fost folosita si atunci cand s-a vorbit despre impozitarea pensiilor. La momentul respectiv, Sebastian Vladescu, ministrul de finante, a spus ca vrea o dezbatere publica pentru impozitarea pensiilor. Ca si atunci, si acum, Emil Boc a negat informatia: “Nu am discutat in Guvern si nici nu vom discuta despre impozitarea pensiilor”.

Vezi aici care sunt veniturile neimpozabile, conform articolului 42 din Codul Fiscal

(Visited 192 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 6 = forty eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.