Guvernul vrea o declaratie fiscala unica din 2011

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul lucreaza la simplificarea declaratiilor fiscale depuse de firme, al caror numar este in prezent de aproximativ 25 pe luna, astfel incat sa se ajunga, anul viitor, la o singura astfel de declaratie electronica.

“Lucram acum la simplificarea declaratiilor fiscale, dar nu numai, pe care trebuie sa le completeze oamenii de afaceri in fiecare luna. Sunt 24-25 de declaratii care trebuie completate si care iau timp, bani si energie si care ingreuneaza activitatea economica. Tinta este sa ajungem, in 2011, la o declaratie unica, in format electronic, la un portal national, ca in Germania”, a afirmat Boc la inaugurarea unui centru auto de langa Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, pentru a debloca datoriile statului si ale companiilor care lucreaza cu statul, Executivul lucreaza la o lege “pentru o compensare atipica, in trei – stat, companie, firma, stat, companie de stat, firma care are datorii la stat, pentru a debloca, prin acest mecanism, resursele financiare atat de necesare activitatii economice”.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Declaratia unica (D 112) – colectie de raspunsuri din partea ANAF
*Declaratia 112 – cum se declara un salariat aflat in concediu crestere copil
*Declaratia 112 – cum se completeaza Anexa 1.1
*Declaratia 112 – cum se completeaza Anexa 1
*Declaratia 112 – cine o depune
*Programul de incarcare si validare a datelor din Declaratia 112 a fost actualizat din nou in 01.09.2011
*Cine va depune Declaratia 112 trimestrial – info utile

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.