Vom plati impozit si pe terenurilor pe care sunt construite cladirile?

Dupa idea de impozitare a bonurilor valorice, Guvernul intentioneaza sa impoziteze si terenurile acoperite de cladiri, prin eliminarea din Codul Fiscal a prevederii care stabileste ca aceste suprafete sunt scutite de impozit. Masura cu un impact financiar neglijabil pentru contribuabili, dar semnificativ la nivel national pentru bugetul de stat.

Proiectul de lucru include o serie de modificari la forma actuala a Codului Fiscal, printre care si abrogarea literei “a” la articolul 257.

Articolul 257 al Codului Fiscal stabileste bunurile pentru care nu se datoreaza in prezent impozit pe teren, iar la litera “a”, care urmeaza sa fie abrogata, se arata ca din aceasta categorie face parte si terenul aferent unei cladiri, pentru suprafata de teren care este acoperita de o cladire.

In prezent, impozitul pe teren se datoreaza pentru terenurile ocupate de orice fel de constructii care nu sunt de natura cladirilor, precum alei, terenuri de sport, bazine.

Vezi TITLUL IX – Impozite si taxe locale din Codul Fiscal

(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.