ANAF vrea renuntarea la formularele 103 si 105

ANAF vrea sa se renunte la gruparea obligatiilor de plata in declaratii distincte, in functie de destinatia platii, si vrea declararea acestora in cadrul aceluiasi formular. Astfel, prin formularul 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, se vor declara toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat, pentru care exista obligatie declarativa, potrivit legii, cu exceptia taxei pe valoarea adaugata.

Iata proiectul de ordin, asa cum a fost gandit de ANAF:

1. Modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.101/2008 privind aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, prin:

a) renuntarea la formularul 103 „Declaratie privind accizele”;

b) modificarea si completarea formularului 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”, dupa cum urmeaza:

– crearea unui tabel distinct, care sa cuprinda indicatorii necesari administrarii accizelor si taxei de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari, avand in vedere reglementarile specifice din domeniu, impuse, fie de armonizarea legislatiei nationale cu legislatia comunitara, fie datorita unui mecanism de plata specific prevazut pentru aceste obligatii care nu se platesc in contul unic;

– reintroducerea indicatorului „Impozit minim” in continutul formularului, ca urmare a amanarii sistemului de plata anticipata a impozitului pe profit pentru contribuabilii prevazuti la art.34 alin.(1) lit.b) din Codul fiscal si mentinerea sistemului de declarare trimestriala a impozitului pe profit;

c) modificarea si completarea instructiunilor de completare a formularului 100;

d) modificarea si completarea Nomenclatorului obligatiilor de plata la bugetul de stat, prin introducerea obligatiilor reprezentand accize, preluarea taxelor de jocuri de noroc pentru care, potrivit legii, exista obligatie declarativa si eliminarea obligatiilor pentru care nu exista obligatii declarative, in conformitate cu prevederile art.81 alin.(1) din Codul de procedura fiscala – anexa propusa

2. Abrogarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr.1451/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 105 „Declaratie privind taxele de organizare si exploatare a jocurilor de noroc”

Anexa 1 – Formular 100: Proiect declaratie privind obligatiile de plata la bugetul statului

Anexa 2 – Instructiuni de completare a formularului 100

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Declaratia 100 – instructiuni de completare
*Ordinul ANAF 1709/2010: Toate impozitele si taxele datorate la bugetul de stat se vor declara in cadrul Formularului 100
*Update: OPANAF nr.2238/2010 – s-a modificat formularul 100
*Atentie! S-a modificat formularul 100
*ANAF aminteste: Formularele 103 si 105 au fost abrogate
*Platitorii de impozit pe profit trebuie sa depuna formularul 100

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × = thirty five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.