Legea de aprobare a O.U.G. nr.4/2010 privind somajul tehnic in 2010 a fost adoptata de senat

Senatul a adoptat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 4/2010 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala pentru anul 2010.

Potrivit ordonantei in cauza, publicata in Monitorul Oficial nr. 93 din 10.02.2010,  incepand cu luna februarie 2010, dar nu mai tarziu de data de 31 decembrie 2010, pe perioada suspendarii contractului individual de munca din initiativa angajatorului, in cazul intreruperii temporare a activitatii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatii ale caror contracte sunt astfel suspendate si care beneficiaza de indemnizatia de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, precum si angajatorii, pentru salariatii respectivi, sunt scutiti de plata contributiilor de asigurari sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Legea somajului actualizata la zi
*Noutati privind somajul tehnic in 2010
*Solutii pentru diminuarea cheltuielilor cu salariile

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× three = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.