Vladescu: Plata TVA la incasarea facturii este o aberatie economica

Ministrul finantelor, intr-un interviu acordat ieri Ziarului Financiar, a declarat ca se asteapta ca decizia Senatului privind plata TVA la incasarea facturii si nu la emiterea acesteia sa fie respinsa de Camera Deputatilor, care are rolul decizional final.

“Am vorbit cu Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor, cu alti parlamentari si am motive sa cred ca proiectul va fi respins de camera decizionala. Daca ar fi validat, ar trebui practic sa inchidem Romania, pentru ca este o aberatie economica sa transferi tot riscul de la comerciant la stat”, a spus Vladescu.

Ministru finantelor sustine ca in nicio alta tara in care se plateste TVA nu exista un asemenea regim, modificarea adoptata de Senat fiind si foarte greu de pus in practica.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Vladescu: Impozitul minim va fi eliminat de la 1 octombrie si inlocuit in 2011 cu impozitul forfetar
*Vladescu: “Nu vom institui nici un fel de taxa noua”
*Codul fiscal actualizat la zi
*TVA la incasare – dreptul de deducere
*Guvernul a decis ca plata TVA la incasare sa fie optionala
*Guvernul nu prea vrea sa renunte la sistemul de TVA la incasare

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 + = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.