Salariul mediu net in luna februarie mai mare cu 3.9% fata aceeasi luna a anului anterior

Salariul mediu nominal net a fost in luna februarie 2010 de 1.411 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 15 lei (-1,1%) si in crestere cu 3,9% fata de aceeasi luna a anului anterior, conform datelor din comunicatul de presa publicat azi pe site-ul Institutului National de Statistica.

Cele mai mari salarii s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3226 lei), in timp ce, angajatii hotelurilor si restaurantelor au primit cele mai mici salarii (775 lei).

Indicele castigului salarial real pentru luna februarie 2010 fata de luna precedenta, calculat ca raport intre indicele castigului salarial nominal net si indicele preturilor de consum, a fost de 98,7%.

Comparativ cu luna februarie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 3,9%, iar indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 99,4%.

Fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost de 123,8%, cu 1,6 puncte procentuale mai mic fata de cel inregistrat in luna ianuarie 2010.

In cursul anului se inregistreaza fluctuatii ale castigului salarial determinate, in principal, de acordarea celui de al 13-lea salariu si a primelor de sarbatori (decembrie, martie/aprilie). Acestea influenteaza cresterile sau scaderile in functie de perioada in care sunt acordate, conducand, in cele din urma, la estomparea fluctuatiilor castigului salarial lunar la nivelul intregului an.

(Visited 200 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.