Se va aplica impozitul minim si pe primul trimestru

Impozit minim pe primul trimestru, impozit forfetar din semestrul doi, este declaratia facuta de vicepresedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Gheorghe Ialomitianu pentru The Money Channel.

Desi inca nu se stie daca impozitul forfetar se va aplica din semestrul doi sau din 2011, conform speculatiilor aparute in presa, un lucru este cert: “Pe primul trimestru din 2010 se va plati impozitul minim, o singura veste buna este ca la baza impozitului minim se va afla cifra de afaceri din 2009 si nu din 2008”, a spus Ialomitianu.

La inceputul anului, ministrul Sebastian Vladescu preconiza intrarea in vigoare a “forfetarului” la 1 iulie, insa acum spune ca nu exista niciun orizont de timp precis.

“Nu ne grabim. Este un sistem de taxare care se analizeaza si in momentul in care vom fi gata cu o propunere, o vom supune dezbaterii publice”, a declarat  Sebastian Vladescu.

Pentru moment, impozitul forfetar este tinut in loc de disputele legate de plafonul de taxare. Mediul de afaceri vorbeste despe 35.000 de euro, in vreme ce ministerul isi doreste un plafon de 100.000 de euro.

“La Ministerul de Finante sunt unele retineri privind eventualul gol de resurse financiare ce s-ar crea in urma inlocuirii impozitului minim”, a mai declarat Ialomitianu pentru The Money Channel.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Lista serviciilor pentru care se va plati impozitul forfetar
*Vladescu: Impozitul minim va fi eliminat de la 1 octombrie si inlocuit in 2011 cu impozitul forfetar
*Impozitul forfetar poate ajunge si la 28% din veniturile firmelor
*Guvernul amana pentru 2011 introducerea impozitului forfetar
*Stomatologii si avocatii vor sa plateasca impozit forfetar. Sa fie oare adevarat?
*Comisia de buget: Impozit forfetar desfiintat, TVA de 5% pentru alimente si constructia de locuinte
*Codul fiscal actualizat la zi

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.