Fiscul vrea sa popreasca veniturile datornicilor fara somatie

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) crede ca a gasit o metoda ca sa colecteze mai rapid creantele, sarind peste somatie, prima etapa a executarii silite.

Intentia vehiculata a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala de a pune poprire pe conturile debitorilor persoane fizice si juridice fara o somatie prealabila, poate duce la un blocaj al activitatii economice.

Masura este considerata abuziva pentru ca nu respecta dreptul la informare. In plus, numeroase firme figureaza cu datorii din vina angajatilor Fiscului, care prelucreaza platile eronat sau cu intarziere sau din vina statului, cum sunt multe firme de cosntructii care au datorii pentru ca nu au incasat banii de la stat pentru lucrarile prestate.

Propunerea ANAF de poprire a conturilor fara somatie face parte dintr-o serie de masuri care ar urma sa imbunatateasca administrarea fiscala.

Sursa: capital.ro

(Visited 265 times, 1 visits today)

One Response to Fiscul vrea sa popreasca veniturile datornicilor fara somatie

  1. ionut says:

    am si eu o intrebare.am o datorie la fisc si am contu blocat. acuma vreau sa ma angajez si primesc salariul pe card. cum asi putea sa fac sa mi se puna popire pe salariu ca sa raman si eu cu ceva?ce ar trebui sa fac ? va rog ajutatima daca aveti habar. va multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.