Tichetele de masa vor fi impozitate

Guvernul a semnat un Memorandum suplimentar de Intelegere cu FMI, UE si BM, in care sunt trecute toate masurile de austeritate ce vor fi aplicate de la 1 iunie.

Hotnews.ro scrie ca masurile de austeritate sunt:
– Reducerea cu 25% a salariilor, sporurilor si altor plati de natura salariala pentru toti angajatii din sectorul public.
– De asemenea, bugetarii vor ramane fara al 13-lea salariu in acest an.
– Reducerea cu 15% a pensiilor si altor transferuri sociale.
– Reducerea in continuare a subventiilor pentru incalzire (0,03% din PIB).
– Extinderea bazei de impunere pentru impozitul pe venit pentru a include tichetele de masa, veniturile din castigurile de capital si eliminarea scutirilor acordate programatorilor din sectorul IT.
– Largirea bazei de impunere pentru impozitul pe venit si a bazei de contributii sociale.
– Introducerea unui impozit pe cifra de afaceri (clawback) pentru distribuitorii de medicamente).
– Inghetarea temporara a pensionarilor anticipate.
– Controale privind pensiile de invaliditate nou acordate.

Conform ziarului Adevarul, Guvernul s-a angajat in fata FMI si CE sa inceapa procedurile de privatizare sau inchidere pentru Termoelectrica si sa vanda pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa.

In cazul in care masurile anuntate nu vor fi aplicate pana in iunie, Guvernul s-a angajat in fata FMI sa majoreze taxele, inclusiv a cotelor de impunere.

De asemenea, Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a acordului cu FMI, a anuntat ca in jur de 250.000 de salariati din sectorul public vor fi disponibilizati in anii urmatori.

(Visited 191 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.