Ordinul nr.1059/2010 – aprobarea noului formular 010

Ca urmare a schimbarilor legislative in materie fiscala, a fost modificat formularul 010 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”, cod MFP 14.13.01.10.11/1, precum si instructiunile de completare. Modelul noului formular 010 si instructiunile de completare au fost aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.059/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind inregistrarea fiscala a contribuabililor, care a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 318/14.05.2010.

Potrivit modificarilor, categoriile de obligatii fiscale de declarare care se inscriu in vectorul fiscal sunt: taxa pe valoarea adaugata, impozitul pe profit, accizele, impozitul la titeiul din productia interna, impozitul pe venitul din salarii si pe venituri asimilate salariilor, contributia pentru asigurari sociale de sanatate, contributia de asigurari pentru somaj, contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, contributia de asigurari sociale, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, contributia pentru concedii si indemnizatii, redeventele miniere si redeventele petroliere.

Vezi aici Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 1.059/2010

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 184 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − four =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.