Firmele in insolventa nu platesc impozit minim

ANAF aminteste contribuabililor ca, incepand cu data de 14 mai 2010, au intrat in vigoare prevederile Legii nr. 76/2010 prin care a fost aprobata OUG nr. 109/2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

De la data intrarii in vigoare a legii mentionate mai sus nu vor mai intra sub incidenta impozitului minim si nu vor mai fi obligati la plata acestuia, contribuabilii care se afla in urmatoarele situatii :
– in procedura insolventei, de la data deschiderii acestei proceduri, potrivit legii;
– in dizolvare, de la data inregistrarii acestei mentiuni in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

Pentru contribuabilii care se dizolva de plin drept ca urmare a
expirarii duratei de existenta prevazute in actul constitutiv sau, dupa caz, in actul modificator, scutirea de la plata impozitului minim opereaza de la data dizolvarii prevazute in aceste acte.

Atentie!
Nu intra sub incidenta acestor prevederi contribuabilii care se afla in dizolvare fara lichidare.

Sursa: anaf.ro

Vezi si:
Update: Modificari aduse Codului Fiscal prin Legea nr.76/2010

(Visited 261 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five × = 10

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.