Plata electronica a obligatiilor fiscale de catre persoanele fizice

Persoanele fizice pot achita online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentând impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale accesorii aferente acestora, pentru:
– venituri din activitati comerciale;
– venituri din profesii libere;
– venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
– venituri din cedarea folosintei bunurilor;
– câstiguri din transferul titlurilor de valoare;
– venituri din operatiuni de vânzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;
– venituri din activitati agricole;
– venituri din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal;
– venituri din salarii pentru care angajatii au obligatia stabilirii, declararii si platii impozitului pe venit.

Pentru plata electronica, de catre persoanele fizice, a obligatiilor fiscale catre bugetul statului va prezentam principalele operatiuni în acest sens:
1. accesarea site-ului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala;
2. vizualizarea „Listei obligatiilor fiscale care pot fi achitate cu cardul bancar”. Aceasta cuprinde obligatiile fiscale la bugetul de stat, datorate de persoanele fizice, care pot fi achitate online cu cardul bancar, precum si o scurta descriere a acestora;
3. intrarea pe portalul www.ghiseul.ro detinut de Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale;

De retinut! Daca acest portal a mai fost utilizat pentru plata amenzilor de circulatie, se trece direct la urmatoarea operatiune.

4. deschiderea unui cont de utilizator folosind optiunea înregistrare.Deschiderea contului este gratuita;
5. completarea formularului de înregistrare urmata de primirea unui e-mail de confirmare a înregistrarii;

Observatie: pentru a putea face confirmarea înregistrarii este nevoie ca la înregistrare sa se declare o adresa valida de e-mail, sa se introduca date reale de identificare si pe cât posibil sa nu se utilizeze adrese de mail de pe portaluri de tipul yahoo sau gmail. Dupa înregistrare se poate schimba adresa de mail corespunzatoare profilului dorit.

6. din rubrica „Servicii disponibile”, se opteaza pentru tipul de impozit de achitat;
7. la afisarea formularului de plata se introduc datele corespunzatoare;
8. dupa introducerea datelor, se apasa butonul „Trimite”;
9. se verifica corectitudinea informatiilor completate anterior. Daca exista vreo greseala se modifica prin apasarea link-ului „Modifica datele utilizatorului”;
10. se tasteaza butonul „Aceste date sunt corecte, continua”;
11. se selecteaza metoda de plata, se verifica informatiile si se introduc datele despre card: tipul si numarul cardului, luna si anul expirarii, codul CVV2;
12. aprobarea efectuarii platii; prin e-mail se va trimite Dovada de plata în format pdf.

Important! Accesand www.ghiseul.ro si urmarind optiunea Login exista posibilitatea de a intra în contul de utilizator folosind „Nume utilizator” si „Parola” alese la înregistrare în aceasta zona se pot vizualiza tranzactiile efectuate precum si detaliile acestora si se poate obtine oricând Dovada de plata în format electronic.

Baza legala: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 718/2008 pentru aprobarea categoriilor de impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat care pot fi platite online (prin internet) de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 312 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.