Ministerul Muncii: Clarificare privind diminuarea pensiilor cu 15%

Referitor la informatiile aparute in media cu privire la diminuarea pensiilor, Directia Politici Publice si Comunicare din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale face urmatoarea precizare:

“Reducerea acestora este stabilita la 15% prin legea privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar. Astfel, in textul legii este clar prezentat faptul ca doar “pensiile aflate in plata” se reduc cu 15% din momentul intrarii in vigoare a legii.

Pentru pensiile stabilite ulterior intrarii in vigoare a acestei legi, se va utiliza valoarea unui punct de pensie de 622.9 lei, fara a suferi alte reduceri (doar pentru perioada in care aceasta lege este aplicabila)”.

Sursa: mmuncii.ro

(Visited 175 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.