In atentia notarilor publici! Distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

In Monitorul Oficial nr. 425/24.06.2010 a fost publicat OPANAF nr. 2104/2010 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata si distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Astfel, potrivit prevederilor ordinului, impozitul pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate, se vireaza astfel:
– in contul unic de venituri ale bugetului de stat 20.47.01.01 – Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic – pentru operatiunile incheiate pana la data de 13 mai 2010 inclusiv.
– in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 – Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare  din patrimoniul personal – cont deschis la unitatile Trezoreriei Statului la care birourile notarilor publici sunt inregistrate fiscal, pentru operatiunile incheiate incepand cu 14 mai 2010.

Referitor la distribuirea sumelor cuvenite fiecarei unitati administrativ-teritoriale destinatare, conform legii, in cota de 50%, din cuantumul sumelor platite in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 – Veniturile bugetului de stat – impozit pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare  din patrimoniul personal -, notarii publici care calculeaza, retin, declara si vireaza acest impozit au obligatia sa intocmeasca si sa depuna lunar odata cu formularul 100, un Borderou privind distribuirea catre unitatile administrativ-teritoriale a acestor sume, al carui model este prezentat in anexa din acest act normativ.

Atentie! Pentru obligatiile de plata aferente lunii mai 2010, pentru operatiunile translative incheiate in perioada 14-31 mai 2010, acest borderou se depune la organul fiscal de administrare a contribuabilului pana la data de 30 iunie 2010, insotit de o copie a documentului de plata prin care au fost virate sumele in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18.

Sursa: finantevalcea.ro

Vezi OPANAF nr. 2104/2010

(Visited 201 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.