Atentie! Cererile de amanare la plata a obligatiilor fiscale datorate si neachitate se pot depune pana la data de 30.06.2010

ANAF reaminteste agentilor economici ca in conformitate cu prevederile O.U.G. nr.92/30.06.2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 457 din 01.07.2009, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobata prin Legea nr. 363/20.11.2009, publicata in Monitorul Oficial nr. 800/24.11.2009, organele fiscale teritoriale acorda amanari la plata obligatiilor fiscale.

Cererile de amanare la plata a obligatiilor fiscale datorate si neachitate se pot depune pana la data de 30.06.2010.

Amanarile la plata se acorda pentru contribuabilii care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:
– si-au depus toate declaratiile fiscale;
– nu au inscrise fapte in cazierul fiscal;
– nu s-a stabilit raspunderea potrivit Legii nr.85/2006, privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, si/sau raspunderea solidara potrivit art. 27 si 28 din OG nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conditiile trebuie indeplinite la data depunerii cererii.

Amanarea la plata se poate solicita de contribuabili, prin cerere, pentru obligatiile fiscale datorate si neachitate in ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii la organul fiscal competent.

Cererea va fi insotita de certificatul de atestare fiscala prin care se vor individualiza sumele care vor face obiectul amanarii la plata. In cerere se va indica si perioada pentru care se solicita amanarea la plata, care nu poate fi mai mare de 6 luni si care nu poate depasi data de 20 decembrie a anului fiscal in care se acorda.

In conformitate cu prevederile actelor normative mai sus mentionate, pentru mentinerea valabilitatii inlesnirii acordate contribuabilii trebuie sa respecte anumite conditii: constituirea unei garantii bancare, achitarea obligatiilor fiscale cu termene de plata incepan cu data emiterii deciziei de amanare la plata.

Sursa: anaf.ro

Vezi si:
Vezi aici ce dobanzi si penalitati de intarziere pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale se calculeaza de la 1 iulie 2010

Cititi aici cum se poate amana plata obligatiilor restante. Peste 2.200 de contribuabili au obtinut deja amanarea datoriilor

OUG nr. 39/2010 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala a fost publicata in Monitorul Oficial

Istoricul cotele de majorari, dobanzi si penalitati de intarziere pentru neplata in termen a obligatiilor fiscale

(Visited 482 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.