Care este termenul de inregistrare a unui contract individual de munca la ITM?

Contractele individuale de munca incheiate intre angajatori si salariati vor fi inregistrare la ITM in termen de 20 zile calendaristice de la data incheierii lor, conform art.1 din legea 130/1999, republicata.

Actele privind modificarile intervenite si incetarea contractelor individuale de munca se vor depune la ITM,  potrivit art.2 alin.2 din legea 130/1999, republicata, in termen de 5 zile de la perfectarea acestora.

Insa, angajatorii sunt obligati sa inregistreze in registrul general de evidneta a salariatilor (REVISAL) si sa transmita registrul in forma electronica la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.

La incetarea activitatii, REVISAL se va completa si transmite la ITM, cel tarziu la data incetarii contractului de munca a salariatului in cauza.

Alte modificari intervenite pe parcursul executarii contractelor individuale de munca se completeaza in REVISAL si se transmit ITM in termen de 5 zile de la data la care au intervenit aceste modificari.

Suspendarea contractelor individuale de munca nu se opereaza in REVISAL  pentru ca  Hotararea Guvernului nr.161/2006 nu prevede acest lucru.

Atentie! Neinregistrarea contractelor individuale de munca in REVISAL anterior inceperii activitatii, se sanctioneaza cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoare cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei.

Iar neinregistrarea contractelor de munca,  in termen de 20 de zile caledaristice de la incheierea lor, la ITM, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Consulta si:
Hotararea Guvernului nr.161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor (actualizata pana la 20.01.2010)

Legea nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca-republicata

(Visited 382 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.