Proiect de ordin: Firmele mari si mijlocii vor fi obligate sa depuna online declaratiile fiscale incepand cu luna octombrie 2010

Pe site-ul www.anaf.ro a fost publicat proiectul de ordin privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta prin intermediul Sistemului Electronic National.

Proiectul de ordin prevede urmatoarele:

Art.1
(1) Contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si sediile secundare ale acestora au obligatia depunerii declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Sistemului Electronic National.
(2) Declaratiile fiscale se depun pe site-ul www.e-guvernare.ro, in conditiile prevazute in Hotararea Guvernului nr.1085/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
(3) Contribuabilii, altii decat cei prevazuti la alin.(1) pot utiliza metoda de depunere a declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Sistemului Electronic National, ca metoda alternativa de declarare.

Art.2
(1) Prevederile prezentului ordin intra in vigoare incepand cu obligatiile cu termen de declarare 25 octombrie 2010.
(2) La data intrarii in vigoare a prezentului ordin orice dispozitie contrara se abroga.

Art.3
Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, precum si, dupa caz, directiile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art.4
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(Visited 134 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.