ANAF aminteste: Raportarile contabile la 30 iunie 2010 se depun pana pe 13 august 2010

Ordinul nr.1879 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2010 a operatorilor economici, emis de Ministerul Finantelor Publice si publicat in Monitorul Oficial nr.447/01.07.2010, prevede ca intocmirea si depunerea raportarilor contabile la 30 iunie 2010 este obligatorie pentru toti operatorii economici, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate.

Nu depun raportari contabile la 30 iunie 2010 operatorii economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2010. Pentru acesti operatori economici se depune o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii respective.

Raportarile contabile la 30 iunie 2010 se depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, direct la registratura sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata.

Raportarile contabile la 30 iunie 2010 vor cuprinde urmatoarele formulare:
a) Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
b) Contul de profit si pierdere (cod 20);
c) Date informative (cod 30).

Raportarile contabile la 30 iunie 2010 se depun pe suport magnetic impreuna cu raportarile contabile listate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, semnate si stampilate, potrivit legii. Aceste raportari se depun impreuna cu o copie de pe codul unic de inregistrare, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.

Formatul electronic al raportarilor contabile la 30 iunie 2010, continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice, care este pus la dispozitia operatorilor economici gratuit de unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice sau poate fi descarcat de aici.

Atentie!
Necompletarea corecta pe prima pagina a formularului “Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii” a datelor prevazute conduce la imposibilitatea identificarii entitatii si, in consecinta, se considera ca lucrarea nu a fost depusa, entitatea fiind sanctionata potrivit prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

Termen depunere
Raportarile contabile la 30 iunie 2010, precum si declaratiile operatorilor economici care nu au desfasurat activitate sau se afla in curs de lichidare, potrivit legii, se vor depune pana cel mai tarziu la data de 13 august 2010.

Atentie!
Nedepunerea raportarilor contabile listate, semnate si stampilate sau a declaratiilor mentionate, dupa caz, pentru data de 30 iunie 2010 se sanctioneaza conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicata.

Sursa: anaf.ro

(Visited 266 times, 1 visits today)

One Response to ANAF aminteste: Raportarile contabile la 30 iunie 2010 se depun pana pe 13 august 2010

  1. anca says:

    adm.fin.Mangalia,nu primeste inca raportarile financiare,pe motiv ca nu au programul de verificare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× two = 18

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.