Afla aici cum se obtine certificatul digital pentru depunerea electronica a formularelor 318 si 319

Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Valcea aminteste contribuabililor ca a fost emis Ordinul nr. 2.157/2010 privind depunerea prin mijloace electronice a formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147 indice 2 alin. 2 din Codul Fiscal” si a formularului 319 „Declaratie de ajustare a pro-ratei, potrivit dispozitiilor art. 147 indice 2 alin. 2 din CF si ale pct. 49 indice 1 alin. (8) din normele metodologice”, publicat in Monitorul Oficial nr. 478 din 13 iulie 2010.

Formularele 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania” si 319 „Declaratie de ajustare a pro-ratei”, aprobate prin OPANAF nr. 3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, se depun prin intermediul portalului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Semnarea celor doua formulare se realizeaza prin folosirea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Utilizarea certificatelor digitale calificate, se face potrivit prevederilor OMFP nr. 858/2008 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta, cu modificarile si completarile ulterioare.

Procedura de obtinere a certificatului digital
Pentru obtinerea certificatului digital calificat se parcurg urmatoarele etape:
1) apelarea unuia din furnizorii de servicii autorizati:
– cert SIGN – www.certsign.ro;
– Digi Sign – www.digisign.ro;
– Trans Sped – www.transsped.ro;
2) editarea de pe website-ului ANAF si depunerea formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat” la sediul directiei generale a finantelor publice a judetului pe raza careia sunt inregistrati operatorii economici, insotita de urmatoarele documente:
– documentul de identitate al persoanei fizice care solicita dreptul de utilizare a certificatului digital calificat, in original sau in copie legalizata;
– documentul eliberat de contribuabilul pentru care se depun formularele 318 si 319 din care rezulta dreptul solicitantului de a semna respectivele formulare pentru contribuabil, in original sau copie legalizata.

Atentie! Pentru documentele emise intr-o limba straina, acestea vor fi insotite de traduceri in limba romana certificate de traducatori autorizati.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 411 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 × two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.