Contribuabilii care obtin venituri din activitatea de taximetrie vor fi supusi impozitarii pe venitul net, de la 1 ianuarie 2011

In Monitorul Oficial nr. 505/21.07.2010 a fost publicata Legea nr. 168/2010 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2010 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri si de persoane.

In cuprinsul legii se stipuleaza si faptul ca, in vederea eliminarii distorsiunilor de concurenta, incepand cu 1 ianuarie 2011, transportatorii autorizati, persoane fizice si asociatii familiale, care executa transport in regim de taxi vor fi supusi impozitarii pe venitul net conform prevederilor art. 48 din Codul Fiscal.

Venitul net se va determina pe baza venitului brut inregistrat in memoria fiscala a aparatului de taxat ca insumare a  sumelor incasate, conform rapoartelor memoriei fiscale, din care se scad cheltuielile, conform prevederilor legale.

Acest act normativ completeaza si art. 48 alin (2) din Codul Fiscal in sensul includerii in venitul brut din activitati independente a veniturilor inregistrate de casele de marcat cu memorie fiscala, instalate ca aparate de taxat pe autovehiculele de transport persoane sau bunuri in regim de taxi.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 208 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.