Guvernul a aprobat metodologia de recalculare a pensiilor speciale

Executivul a aprobat prin doua Hotarari, normele metodologice de recalculare a pensiilor speciale, a anuntat primul-ministru Emil Boc.

„A fost un angajament al Guvernului ca vom recalcula pensiile speciale si ca in Romania nu vom mai avea pensii care sa nu aiba la baza principul contributivitatii. In consecinta, vor disparea acele pensii uriase de sute de milioane de lei. Astazi suntem la un pas de aplicarea, in forma finala, a legii recalcularii pensiilor speciale”, a declarat premierul Emil Boc.

Primul-ministru a mentionat ca toate pensiile speciale vor fi recalculate, cu exceptia celor ale magistratilor, avand in vedere decizia Curtii Constitutionale.

Potrivit sefului Executivului, pana la 1 septembrie vor fi recalculate 6250 de pensii ale parlamentarilor, functionarilor parlamentari, personalului diplomatic si consular, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila, precum si pensiile de serviciu ale personalului Curtii de Conturi, pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea. Una dintre Hotararile de Guvern adoptate astazi se refera la recalcularea acestor pensii speciale.

Un alt act normativ se refera la recalcularea pensiilor militare de stat, pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. Primul-ministru a precizat ca potrivit acestui act normativ vor fi recalculate pana la sfarsitul anului aproximativ 168.000 de pensii, urmand ca incepand cu ianuarie 2011 sa intre in plata aceste drepturi in cuantumurile rezultate din recalculare.

Premierul a mentionat ca pensiile mai mici de 3.000 de lei ale militarilor nu vor fi diminuate in urma recalcularii.

Sursa: gov.ro

(Visited 218 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ eight = 9

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.