Certificatul de amanare de la plata in vama a TVA

In Monitorul Oficial nr. 517/26.07.2010 a fost publicat Ordinul nr.1.996/16.07.2010 pentru modificarea Normelor privind procedura de acordare a certificatului de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata si de eliberare a garantiei pentru importurile de bunuri, aprobate prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 500/2007.

Certificatul de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata se elibereaza la solicitarea persoanelor impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal care au realizat in ultimele 12 luni anterioare lunii in care se solicita eliberarea certificatului importuri din teritorii si state terte, astfel cum sunt definite la art. 125 indice 2 din Codul Fiscal, a caror valoare cumulata este de cel putin 100 milioane lei (150 milioane lei valoarea anterioara). In aceasta valoare nu se cuprind importurile de produse supuse accizelor armonizate.

Celelalte conditii, au ramas neschimbate, respectiv:
– de a nu avea obligatii bugetare restante reprezentand impozite, taxe, contributii, inclusiv contributiile individuale ale salariatilor si orice alte venituri bugetare, cu exceptia celor esalonate si/sau reesalonate la plata, precum si a celor suspendate in conditiile legii;
– de a nu inregistreaza debite fata de autoritatea vamala;
– de a fi inregistrate in scopuri de TVA cu cel putin un an calendaristic inaintea depunerii cererii pentru eliberarea certificatului de amanare de la plata in vama a taxei pe valoarea adaugata;
– de a nu fi in stare de insolventa, sau in procedura de reorganizare sau lichidare judiciara si sa nu figureze in evidenta speciala si/sau in lista contribuabililor inactivi.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 426 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× four = 24

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.