Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

In Monitorul Oficial nr. 533/30.07.2010 a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice si al ministrului Justitiei nr. 1.935/1.856/C/2010 pentru modificarea anexei nr. 3 la Ordinul ministrului Economiei si Finantelor si al ministrului Justitiei nr. 1.706/1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plata si rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si a modelului si continutului unor formulare prevazute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Declarare
Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se declara de catre notarii publici integral ca venit la bugetul de stat, lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost calculat si incasat, conform legii.Declararea impozitului se face prin completarea formularului 100 “Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat”.

Declaratia 100 va fi depusa la organul fiscal competent de catre notarii publici impreuna cu Borderoul privind distribuirea catre unitatile administrativ-teritoriale a sumelor reprezentand impozit pe venitul din transferurile proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal.

Plata
Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal se vireaza pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a fost retinut, in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18 “Veniturile bugetului de stat-Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” deschis la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in a caror raza teritoriala sunt luate in evidenta fiscala birourile notarilor publici. Contul 20.03.01.18 se deschide la unitatile Trezoreriei Statului pe codul de identificare fiscala al biroului notarului public.
Codurile IBAN aferente contului 20.03.01.18 “Veniturile bugetului de stat – Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” sunt publicate pe website-ul Ministerului Finantelor Publice.

Plata impozitului pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal catre unitatile administrativ-teritoriale se va efectua de catre unitatile Trezoreriei Statului din contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.18, codificat cu codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului (8609468).

Plata impozitului pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal realizat prin alta procedura decat cea notariala sau in cazul rectificarii impozitului ca urmare a unor erori ori omisiuni in calcularea si incasarea sa de catre notarii publici se efectueaza, pe baza deciziilor de impunere emise de organele fiscale, in contul 20.03.01.18 “Veniturile bugetului de stat – Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, deschis la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale care intocmesc decizia de impunere, pe codul de identificare fiscala al platitorului.

Codurile de identificare fiscala ale unitatilor administrativ-teritoriale se publica pe website-ul Ministerului Finantelor Publice, la adresa www.mfinante.gov.ro.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 264 times, 1 visits today)

One Response to Impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal

  1. Maylin says:

    ionut spune:Noi avem prevazuta in acodrul colectiv de munca suma de 13 lei/zi ca indemnizatie de hrana, insa nu se acorda. Ni s-a spus ca nu e obligatoriu sa se respectr prevederile acodrului. Secretarul primariei afirma ca acest acord este nul ( cu statul nu se negociaza ).Salarizarea e la bunul plac al conducerii primariei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.