Indemnizatia de concediu medical nu se reduce cu 25%

Intrebare:
In baza Legii nr.118/2010, scad cu 25% si indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca, indiferent de cine sunt suportate?

Raspuns:
Legea nr.118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar, publicata in Monitorul Oficial nr. 441 din 30 iunie 2010, nu face referire la OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Deci, cuantumul indemnizatiei de concediu medical nu se reduce cu 25%.

OUG nr.158/2005, la art.10 alin.(1), prevede ca: baza de calcul a indemnizatiei de de concediu medical se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Cunatumul brut al indemnizatiei de concediu medical nu se reduce cu 25%, insa indemnizatia se va diminua prin faptul ca incepand cu luna iulie se reduc veniturile cu 25%.

(Visited 239 times, 1 visits today)

One Response to Indemnizatia de concediu medical nu se reduce cu 25%

  1. Decebal says:

    Va rog sa-mi spuneti ce retineri se fac din indemnizatia de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca? Au ramas retinerile aceleasi:somaj, CAS si impozit?Si cum se calculeaza?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.