Atentie! Raportarile contabile la 30 iunie 2010 se depun pana vineri, 13 august

Operatori economicii, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate, trebuie sa depuna raportarile contabile la 30 iunie 2010 la unitatile fiscale teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in raza carora sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe, pana cel traziu vineri, 13 august 2010.

Raportarile contabile se pot depune fie la registratura unitatilor teritoriale, fie la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata.

Raportarile contabile la 30 iunie se depun pe suport magnetic impreuna cu: exemplarele listate cu ajutorul programului de asistenta elaborat de Ministerului Finantelor Publice, semnate si stampilate, potrivit legii;  o copie de pe codul unic de inregistrare, precum si o copie a balantei de verificare a conturilor sintetice.

Operatorii economici care nu au desfasurat activitate de la data infiintarii pana la 30 iunie 2010 si  persoanele juridice care se afla in curs de lichidare, potrivit legii, nu intocmesc raportarile contabile la 30 iunie 2010, urmand sa depuna in acest sens o declaratie pe propria raspundere a persoanei care are obligatia gestionarii entitatii, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

Nedepunerea raportarilor contabile listate, semnate si stampilate sau a declaratiilor mentionate mai sus, dupa caz, se sanctioneaza cu amenda:
– de la 1.000 la 3.000 lei, daca perioada de intarziere pentru intocmirea si depunerea situatiilor financiare periodice este cuprinsa intre 15 si 30 de zile lucratoare;
– de la 1.500 la 4.500 lei, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare.

(Visited 164 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five − 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.