ANAF nu mai emite somatii pentru creante fiscale mai mici de 10 lei

ANAF informeaza ca de la data de 12 august 2010 a intrat in vigoare Ordinul presedintelui ANAF nr. 2289/2010 pentru aprobarea Procedurii privind emiterea si comunicarea unor acte administrative pentru debitorii care inregistreaza obligatii fiscale restante sub o anumita limita.

 

Potrivit Ordinului mentionat, creantele fiscale restante aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, mai mici de 10 lei, se scad din evidentele fiscale in primele 7 zile ale anului urmator, creantele fiscale restante ale unui debitor reprezentand suma totala a obligatiilor fiscale datorate si neachitate de catre acesta.

Astfel, prin masurile de stergere a creantelor fiscale restante mai mici de 10 lei, ANAF va reduce semnificativ costurile de administrare.

„In urma analizei costurilor de trimitere a somatiilor catre datornici am constat ca in multe cazuri valoarea de recuperat era mai mica sau apropiata de valoarea de cost a procedurii de emitere si transmitere a unei somatii, de circa 4 lei, aceste cheltuieli inutile fiind efectuate de cativa ani incoace. Odata cu aplicarea dispozitiilor acestui ordin vom realiza economii semnificative la bugetul institutiei”, a precizat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Sursa: anaf.ro

(Visited 269 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.