OPANAF nr.2559/2010: Noutati privind Declaratia 102

In Monitorul Oficial nr. 692 din 15 octombrie 2010  a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.559/2010 prin care a fost completat Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale prevazut in Ordinul presedintelui ANAF nr. 101/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu modificarile si completarile ulterioare.

OPANAF nr.2559/2010 poate fi citit integral aici.

Potrivit modificarilor aduse de Ordin, contributiile individuale de asigurari sociale si de asigurari pentru somaj datorate de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala, stabilite prin OUG nr. 82/2010, se declara de catre platitorii de venit in formularul 102 „Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale.” Astfel, anexa nr. 16 „Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale” prevazuta in Ordinul presedintelui ANAF nr. 101/2008 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor si contributiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa se completeaza cu pozitiile:
– 27 „Contributia individuala de asigurari sociale datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala” ;
– 28 „Contributia individuala de asigurari pentru somaj datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala”.

Atentie! Prevederile se aplica incepand cu obligatiile de plata aferente lunii septembrie cu termen de declarare 25 octombrie 2010.

Sursa: anaf.ro

(Visited 207 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 6 = nine

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.101 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.