Proiect de ordin: Modificarea formularului 305

Pe www.anaf.ro a fost publicat Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularului 305 „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, in situatia in care beneficiarul transferului de active nu este persoana inregistrata in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.”

Prin intrarea in vigoare a Hotararii Guvernului nr. 1620/2009 au fost aduse modificari prevederilor pct. 6 alin. (9) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI Taxa pe valoarea adaugata din Codul Fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit acestor modificari, in situatia in care beneficiarul transferului de active prevazut la art. 128 alin. (7) din Codul Fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere a taxei pe valoarea adaugata, este o persoana impozabila care nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal si nu se va inregistra in scopuri de TVA ca urmare a transferului, acesta este obligat sa declare si sa plateasca la bugetul de stat suma rezultata ca urmare a ajustarilor taxei pe valoarea adaugata, conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul Fiscal, dupa caz.

In Monitorul Oficial nr. 679 din 7 octombrie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 2.374/2010 privind stabilirea termenului de declarare si de plata pentru sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, in situatia in care beneficiarul transferului de active nu este persoana inregistrata in scopuri de TVA. Pentru a asigura suportul declarativ pentru indeplinirea acestei obligatii, este necesara aprobarea modelului si continutului formularului 305 „Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adaugata, in situatia in care beneficiarul transferului de active nu este persoana inregistrata in scopuri de taxa pe valoarea adaugata”.

Proiectul de act normativ si anexele pot fi consultate aici.

De asemenea, poate fi consultat la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul in str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise in scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu mentiunea “Conf. Legii nr. 52/2003”, astfel:
• prin scrisori la adresa postala: Agentia Nationala de Administrare Fiscala, str. Apolodor, nr.17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741 – la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media;
• electronic la adresa de mail: relatiipublice.anaf@mfinante.ro;
• prin fax la numarul: 0213.199.857.

Sursa: anaf.ro

(Visited 313 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − 2 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.