Afla aici unde se depune cererea de certificat digital pentru depunerea electronica a declaratiilor

Incepand cu obligatiile declarative aferente lunii octombrie, declaratiile fiscale vor fi depuse numai electronic de catre contribuabilii mari si mijlocii, definiti conform reglementarilor in vigoare, precum si de sediile secundare ale acestora.

Afla aici ce declaratii trebuie depuse electronic.

Declaratiile se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Solicitarea de utilizare a unui certificat digital poate fi depusa, pentru fiecare contribuabil reprezentat, la oricare unitate fiscala teritoriala din subordinea institutiei.

La depunerea cererii de utilizare a certificatului fiscal, formular 150, trebuie anexate:
– documentul de identitate al titularului certificatului calificat, in original si in copie;
– documentul care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului, in copie si original;
– documentul de imputernicire, autentificat de notarul public, din care rezulta dreptul titularului certificatului calificat de a semna declaratiile fiscale pentru contribuabil (acest document se depune in situatia in care titularului certificatului calificat nu are calitatea de reprezentant legal al contribuabilului reprezentat).

Baza legala: Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.568/2010 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. 2520/2010 privind depunerea declaratiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanta de catre contribuabilii mari si mijlocii, publicat in Monitorul Oficial  nr. 704/21.10.2010.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 361 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.