Din ianuarie 2011, declaratie unica pentru contributiile sociale si impozitul pe venit

Guvernul a aprobat miercuri, in prima lectura, modificarea Codului Fiscal in sensul instituirii declaratiei unice cu privire la obligatiile de plata a contributiilor sociale si evidenta nominala a persoanelor asigurate, a anuntat primul-ministru Emil Boc.

Premierul a explicat ca, daca in prezent, contribuabilul trebuie sa completeze cinci declaratii, din care doua le depune la ANAF, iar cate una la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Casa de Pensii si Agentia de Somaj, incepand cu ianuarie 2011 se va institui o declaratie unica pentru contributii sociale si impozit pe venit, care va fi depusa la ANAF, urmand ca Administratia Fiscala sa transmita datele necesare celorlalte institutii (evidenta nominala a asiguratilor).

„Persoana juridica nu va mai fi nevoita sa stea la coada la fiecare dintre aceste case de asigurari de sanatate, de somaj sau de pensii pentru depunerea de declaratii. Mai mult, va fi posibil ca aceste declaratii sa fie depuse de acasa, in format electronic, astfel incat persoana juridica sa nu mai fie obligata sa mearga nici macar la Finante pentru a le depune fizic, intr-un singur loc”, a explicat premierul Emil Boc.

Seful Executivului a mentionat ca a fost adoptata si forma declaratiei unice, pentru a se pregati cadrul tehnic de implementare, astfel incat contributiile aferente lunii ianuarie sa se plateasca pana in 25 februarie 2011 potrivit acestui sistem.
La randul sau, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a subliniat ca prin modificarea Codului fiscal se simplifica procedura de stabilire si de plata a contributiilor sociale, prima declaratie unica urmand sa fie depusa pana la 25 februarie 2011.

Pe www.anaf.ro a fost publicat spre dezbatere Formularului 112 DECLARA
TIA PRIVIND OBLIGATIILE DE PLATA A CONTRIBUTIILOR SOCIALE, IMPOZITULUI PE VENIT SI EVIDENTA NOMINALA A PERSOANELOR ASIGURATE.

Sursa: gov.ro

(Visited 294 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− two = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.