Botis: Angajatorii vor depune statele de plata si contractele de munca doar in format electronic din 2011

Incepand cu luna ianuarie 2011, angajatorii vor depune statele de plata si contractele de munca la inspectiile muncii in format electronic, conform unui proiect de Ordonanta de Urgenta adoptat marti de Guvern, a anuntat ministrul muncii, Ioan Botis. Astfel, angajatorii vor mai depune in format de hartie doar statele de plata aferente lunii decembrie 2010.

Au fost eliminate si comisioanele de 0,75% pentru carnetele de munca tinute la inspectoratele de munca.

Sursa:  hotnews.ro

(Visited 363 times, 1 visits today)

3 Responses to Botis: Angajatorii vor depune statele de plata si contractele de munca doar in format electronic din 2011

  1. Cristina says:

    In cazul in care angajatorul pastreaza cartile de munca la sediul sau, persoana care inregistreaza operatiunile in cartile de munca trebuie sa aiba calitatea de inspector resurse umane, sau aceste operatiuni se pot face de catre orice alt angajat al firmei?

  2. admin says:

    Una dintre conditiile pentru obtinerea aprobarii ca roperatiunea de pastrare si completare a carnetelor de munca sa fie efectuata la sediul angajatorului era ca persoana desemnata de angajator sa aiba certificat de absolvire a unui curs de inspector resurse umane. Doar persoana desemnata, daca obtinea aprobarea ITM, putea face inscrieri in carnetele de munca.

  3. Patricia says:

    Buna ziua! Desi am citit ce am gasit pe site tot nu sunt lamurita cpmloet;la mine situatia sta in felul urmator:sunt angajata in romania si detasata in germania.Sunt aici din luna ianuarie si as vrea sa am un bebe si sa nasc aici.Am o asigurare facuta la o firma de asigurare din romania dar nu acopera decat chestii legate de munca;stiu ca exista o asigurare pentru straini este ok acea asigurare ? Am citit pe site si de AOK sper ca m-am facut inteleasa. Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− two = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.