Vezi aici modificarile survenite in relatia cu ITM de la 1 ianuarie 2011

Contractele individuale de munca nu se vor mai inregistra la ITM Incepand cu 01.01.2011.

Pe site-ul www.mmuncii.ro a fost publicat un comunicat prin care se anunta ca, conform prevederilor art. 298, alin.(3) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca.

Prin urmare, de la 1 ianuarie 2011 inceteaza existenta carnetului de munca, dupa aceasta data evidenta muncii realizandu-se electronic prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) reglementat prin Hotararea de Guvern nr. 161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se vor mai inregistra la inspectoratele teritoriale de munca contractele individuale de munca (OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca). Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.

Incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca nici actele privind  executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.

Pana la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de munca, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.

Plata comisionului si depunerea declaratiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua si depune pana la data de 25.01.2011.

Incepand cu luna ianuarie 2011 nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora inspectoratele teritoriale de munca le pastreaza si le completeaza carnetele de munca, respective 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora inspectoratele teritoriale de munca le presteaza serviciile constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia).

Incepand cu luna ianuarie 2011 nu se va mai intocmi si depune declaratia aferenta comisionului datorat.

Relatii suplimentare pot fi obtinute:
De la Inspectia Muncii – aparatul central la numerele 021.302.70.54 (persoana de contact Popescu Daniela – inspector de munca) sau 021.302.70.89 (persoana de contact Pop Lizeta – inspector de munca);

De la inspectoratele teritoriale de munca, relatii suplimentare pot fi obtinute la numerele de telefon din lista atasata aici.

Sursa: mmuncii.ro

(Visited 333 times, 1 visits today)

One Response to Vezi aici modificarile survenite in relatia cu ITM de la 1 ianuarie 2011

  1. Fiona says:

    Buna ziua! Nu reusesc sa gsesac pe bogul dumneavoastra articolele despre custodia copiilor, asa ca va rog sa ma ajutati in incercarea mea de a afla care este procedura in aceasta chestiune. Eu am doi copii in urma relatiei (ne casatorie) cu un cetateam german. Suntem in proces de despartire si au inceput sicanele si santajul legat de custodia copiilor, de chesiunile financiare etc. Copiii mei sunt cetateni germani si locuiesc cu mine in Romania. Va rog daca puteti sa imi spuneti care sunt drepturile mele si ale copiilor mei. Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six − = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.