Atentie! 28 februarie, termen pentru depunerea fiselor fiscale pentru anul 2010

Contribuabilii, platitori de venituri din salarii si asimilate salariilor, au obligatia depunerii fiselor fiscale pentru anul 2010. Acestea se depun la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau unde sunt luati in evidenta, pana in ultima zi a lunii, 28 februarie 2011, inclusiv.

Formatul electronic al fiselor fiscale se obtine prin folosirea programului de asistenta pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si poate fi descarcat de aici.

Vezi si:  Intocmirea si depunerea fiselor fiscale pentru anul 2010 – informatii utile

Angajatorii vor edita fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare semnate si stampilate, conform legii: unul se pastreaza de catre angajator, iar celalalt se inmaneaza angajatului.

Angajatorii se vor prezenta la unitatea fiscala cu Borderoul de insotire al fiselor fiscale pentru anul 2010 si cu Formatul electronic salvat pe o discheta. Se salveaza un singur angajator pe o discheta.

Important! Sediile secundare ale angajatorilor persoane juridice, inregistrate ca platitori de impozit pe venitul din salarii, depun fisele fiscale ale angajatilor proprii la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala este inregistrata societatea care le-a infiintat (societatea mama)

Sanctiuni: Nerespectarea de care platitorii de salarii si venituri asimilate salariilor a obligatiilor privind completarea si pastrarea fiselor fiscale, precum si neindeplinirea obligatiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terte persoane (inclusiv angajat) a fiselor fiscale in termenul stabilit se sanctioneaza cu amenda: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + = 11

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.