Care este termenul de inregistrare in REVISAL a unui contract individual de munca?

Potrivit OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se vor mai inregistra la Inspectoratele Teritoriale de Munca contractele individuale de munca si nici actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca. Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.

Insa, angajatorii sunt obligati sa inregistreze in registrul general de evidneta a salariatilor (REVISAL) si sa transmita registrul in forma electronica la ITM cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatii in cauza.

La incetarea activitatii, REVISAL se va completa si transmite la ITM, cel tarziu la data incetarii contractului de munca a salariatului in cauza.

Alte modificari intervenite pe parcursul executarii contractelor individuale de munca se completeaza in REVISAL si se transmit ITM in termen de 5 zile de la data la care au intervenit aceste modificari.

Suspendarea contractelor individuale de munca deocamdata nu se opereaza in REVISAL  pentru ca  Hotararea Guvernului nr.161/2006 nu prevede acest lucru.

Atentie!
Neinregistrarea contractelor individuale de munca in REVISAL anterior inceperii activitatii, se sanctioneaza cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoare cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei.

Neinfiintarea registrului si/sau netransmiterea acestuia in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in termenele si forma prevazute de prezenta hotarare; refuzul de a pune la dispozitie inspectorului de munca registrul in forma electronica, precum si dosarul personal al salariatilor; necompletarea registrului in conformitate cu prevederile prezentei hotarari se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei.

Completarea registrului cu date eronate se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.

(Visited 1,774 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 − two =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro

Este GRATUIT si nu dureaza mai mult de 10 secunde! Este SIGUR: datele personale nu vor fi facute publice sau comercializate catre terte parti. 3.947 persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.


by Sharp Coders

Libraria contabun.ro va propune o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii

Gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile

In perioada 13.05.2016 – 31.05.2016 toate lucrarile din Libraria Contabun.ro, actualizate conform prevederilor legale aplicabile in 2016, pot fi achizitionate cu o reducere de 25% din pretul afisat in librarie

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

×