Atentie! Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a Declaratiei 112 se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 5000 lei

Vineri, 25 martie 2011 este este termenul limita pentru depunerea la unitatea fiscala a formularului D112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” pentru luna februarie 2011.

Atentie! Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000 – 5.000 de lei pentru firme.

In situatia in care angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv.

Pana la 1 iulie 2011, contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin Internet, fie la ghiseu, dupa aceasta data, depunerea prin Internet devenind obligatorie. Aceasta presupune obtinerea unui certificat digital calificat de semnatura electronica, emis de furnizorii autorizati, si inregistrarea acestuia la organele fiscale.

Ultimele declaratii 112 care se vor depune la ghiseu vor fi cele aferente lunii mai, cu termen de declarare 25 iunie 2011.

(Visited 239 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 7 = fifty six

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Libraria contabun.ro va propune o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii

Gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

×