Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului trebuie sa se regasesca in contractul individual de munca

Potrivit art.17 alin.(1) din Codul muncii, anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

Iar la alin.(1^1) din acelasi articol aflam ca obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Potrivit modificarilor aduse Codului Muncii prin Legea nr.40/2011, incepand cu data de 1 mai 2011, printre elementele obligatorii care trebuie sa se regasesac in continutul contractului individual de munca asupra carora persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, trebuia sa fie informata se numara si criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului (art.17 alin.(2) lit.d^1 din codul Muncii).

Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la art.17 alin. (2) din Codul Muncii  in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Dreptul sa stabileasca obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de evaluare a realizarii acestora ii revine angajatorului (art.40 alin.(1) lit.f) din Codul Muncii).

De asemenea, dupa completarea art. 258 din Codul Muncii, in Regulamentul intern trebuie sa se regasesaca si criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor.

(Visited 869 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three + = 11

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.