Legea nr.62/2011 – Legea dialogului social abroga Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de munca

In Monitorul Oficial nr.322 din 10 mai 2011 a fost publicata Legea nr.62/2011 – Legea dialogului social.

Legea dialogului social contine, intr-un singur act normativ, mai multe reglementari cu privire la: sindicate, patronate, Consiliul Economic Social, legislatia privind contractul colectiv de munca si cea privind conflictele de munca.

Legea dialogului social poate fi consultata aici.

O prevedere importanta a proiectului este stabilirea contractelor colective de munca semnate la nivel sectorial, dupa ce acestea vor fi negociate intre sindicatele si patronatele din fiecare ramura.

Odata cu aceasta Lege, va inceta contractul colectiv de munca la nivel national. Mentionam ca in prezent nu este inregistrat la nivelul Ministerului Muncii nici un contract colectiv la nivel national, din cauza faptului ca partenerii sociali nu au ajuns la un acord.

Important! Legea dialogului social abroga Legea nr.130/1996 privind contractul colectiv de munca, Legea sindicatelor nr.54/2003, Legea patronatelor nr.356/2001, Legea nr.168/2009 privind solutionarea conflicetlor de munca (cu exceptia art. 26-39, care se abroga de la data publicarii in Monitorul Oficial a ordinului comun al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al ministrului justitiei prevazut la art. 177), Legea nr. 109/1997 privind organizarea si functionarea Consiliului Economic si Social, HG nr. 369/2009 privind constituirea si functionarea comisiilor de dialog social la nivelul administratiei publice centrale si la nivel teritorial.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007 – 2010
*Inregistrarea contractului colectiv de munca incheiat la nivel de unitate – cuprins dosar
*Incheierea contractului colectiv de munca este obligatorie?

(Visited 927 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 − = three

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Libraria contabun.ro va propune o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii

Gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

×