Afla aici cine va putea completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor de la 1 august 2011

Potrivit HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor publicata in Monitorul Oficial nr.372 din 27 mai 2011 si care va intra  in vigoare la data de 1 august 2011, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratul teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Completarea si transmiterea registrului se va face de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator sau angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la inspectoratele teritoriale de munca, care isi desfasoara activitatea in conditiile prevederilor legale in vigoare.

In situatia contractarii unui prestator, angajatorul are obligatia informarii, in scris, a inspectoratului teritorial de munca despre incheierea contractului de prestari servicii.

Desi in actul normativ nu sunt prevazute conditiile care ar trebui sa fie indeplinite de catre persoana desemnata, se subantelege ca aceasta trebuie sa fie angajata societatii.

Asa cum este prevazut la art.2 alin.(11) din HG nr.500/2011, procedura si actele pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei se vor stabili prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.

Mai multe informatii despre registrul general de evidenta a salariatilor gasesti aici.

(Visited 306 times, 1 visits today)

One Response to Afla aici cine va putea completa si transmite registrul general de evidenta a salariatilor de la 1 august 2011

  1. florentza says:

    persoana delegata sa ridice parola de la itm si sa completeze in revisal trebuie sa fie inspector in resurse umane??? sa posede diploma doveditoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.