Indrumari oficiale privind completarea registrului general de evidente a salariatilor

Pe www.inspectiamuncii.ro au fost publicate cateva indrumari privind completarea registrul general de evidenta a salariatilor, dupa cum urmeaza:

– Sporurile salariale care se introduc in aplicatia Revisal sunt sporurile cu caracter permanent acordate de catre angajator conform contractului individual de munca. Pentru introducerea unui spor care nu se regasește in lista predefinita se acceseaza butonul „Adauga spor” din meniul „Angajator” al aplicatiei Revisal.

– In cazul salariatilor care lucreaza in 3 schimburi completarea campului „Repartizare timp munca” se face selectand valoarea „Inegal”.

– Potrivit dispozitiilor art. 3 din HG nr. 500/2011, registrul electronic trebuie completat cu elemente referitoare la perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, fie si pentru o perioada de 1-10 zile concediu fara plata, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale.

– Contractele suspendate anterior intrarii in vigoare a HG nr. 500/2011 vor fi preluate in noua versiune cu statutul de contracte active (neincetate) urmand ca ulterior sa se efectueze operatiunea de suspendare prin utilizarea butonului „Suspendare” din meniul „Contracte” al aplicatiei Revisal.

– Misiunea de munca temporara se stabileste pentru un termen ce nu poate fi mai mare de 24 de luni. Ca exceptie, durata misiunii poate fi prelungita pe perioade succesive care, adaugate la durata initiala a misiunii, sa nu depaseasca 36 de luni. Aceasta regula a fost implementata si in aplicatia Revisal.

– In cazul in care in vechea versiune a aplicatiei, misiunea de munca temporara a fost deja prelungita pana la 36 de luni, contractul nu va fi acceptat, afisandu-se mesajul pentru depasirea termenului de 24 de luni. Pentru aceasta situatie se recomanda ca in timpul preluarii contractelor de munca temporara prelungite, sa se revina la „data de sfarsit contract”, anterioara prelungirii. Ulterior incheierii preluarii sa se opereze perioada de prelungire care depaseste 24 de luni, completando-se campul „data la care produce efecte” cu data din actul aditional de prelungire.

– Avand in vedere noile modificari survenite la Legea nr.157/2011 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind regimul strainilor in Romania, inregistrarea unui contract individual de munca al unui cetatean „Non UE”, incheiat pe perioada nedeterminata ca urmare a obtinerii autorizatiei de munca, in conditiile in care pe autorizatia de munca este inscrisa doar „data de inceput”, ca solutie de moment se efectueaza astfel: angajatorul va putea completa „data de sfarsit” corespunzator unui interval de timp, urmand ca ulterior sa actualizeze aceasta „data de sfarsit”. Toate modificarile efectuate asupra „datei de sfarsit” vor ramane in istoricul contractului individual de munca, rezultand o continuitate a raporturilor de munca.

– Campul „Data la care produce efecte” se completeaza cu data de la care se consemneaza ca fiind valide datele introduse. De exemplu in cazul unei corectii se completeaza cu data anterioara de la care trebuia sa apara datele corecte.

– Pentru preluarea datelor din versiunile anterioare ale aplicatiei Revisal, este necesara aplicarea tuturor match-urilor publicate pe site-ul Inspectiei Muncii.

(Visited 480 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 9 = eighty one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.