Intocmirea si depunerea raportarilor anuale incheiate la 31 decembrie 2011 – info utile

Sistemul de raportare anuala se aplica:
a) Entitatilor care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic si care au obligatia sa intocmeasca si sa depuna raportari anuale la 31 decembrie la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Atentie! Entitatile care au optat pentru un exercitiu financiar diferit de anul calendaristic intocmesc raportari anuale la 31 decembrie distinct de situatiile financiare anuale incheiate la data aleasa pentru acestea.

b) Persoanelor juridice aflate in lichidare, potrivit legii. Exercitiul financiar al unei persoane juridice care se lichideaza incepe la data incheierii exercitiului financiar anterior si se incheie in ziua precedenta datei cand incepe lichidarea. Perioada de lichidare este considerata un exercitiu financiar, indiferent de durata sa.

c) Subunitatilor deschise in Romania de societati rezidente in state apartinand Spatiului Economic European.

Cerinte privind intocmirea si depunerea raportarilor anuale incheiate la 31 decembrie
Raportarile contabile intocmite pe baza balantei de verificare a conturilor sintetice la data de 31 decembrie se depun la unitatile teritoriale ale MFP si cuprind urmatoarele formulare:
– Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, cod 10;
– Situatia veniturilor si cheltuielilor, cod 20;
– Date informative, cod 30;
– Situatia activelor imobilizate, cod 40.

Raportarile anuale la 31 decembrie se semneaza de persoanele abilitate potrivit legii sa semneze situatiile financiare anuale si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.

Termenul de depunere a raportarilor anuale la unitatile teritoriale ale MFP
– depunerea la unitatile teritoriale ale MFP a raportarilor anuale la 31 decembrie se efectueaza in termen de 150 de zile de la incheierea anului calendaristic;
– raportarea anuala intocmita de persoanele juridice aflate in lichidare, pe perioada lichidarii se depune, in termen de 90 de zile de la incheierea anului calendaristic, la unitatile teritoriale ale MFP.

Formularistica
Formatul electronic al raportarilor anuale la 31 decembrie se obtine gratuit prin folosirea programului de asistenta elaborat distinct numai pentru raportarile anuale de catre MFP. Acesta poate fi descarcat de aici.

Entitatile vor depune la unitatile fiscale raportarile anuale la 31 decembrie, in format hartie si in format electronic sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Formatul electronic al raportarilor anuale la 31 decembrie, generat prin programele de asistenta, consta intr-un fisier .pdf avand atasat un fisier .xml.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 261 times, 1 visits today)

One Response to Intocmirea si depunerea raportarilor anuale incheiate la 31 decembrie 2011 – info utile

  1. Dario says:

    Buna!Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta civnea!?De 8 ani lucrez in Germania,impreuna cu sotul meu insa pe perioada de 6,7 luni cu acte in regula dupa care ne intorcem in Ro cu drept de somaj. Anul acesta am inceput lucru in 1 aprilie, si de curand am descoperit ca sunt insarcinata in 4 sapt.Ne dorim enorm copilul si suntem hotarati sa ramane aici!In momentul in care eu intru in conecdiu prenatal si sotul in somaj o sa avem aceleasi drepturi ca si angajati ?Asigurarea va acoperi costurile nasterii?Va multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one × 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.