Vezi aici cine completeaza si depune formularul 200

Declaratia privind veniturile realizate din Romania – formular 200 se completeaza si se depune pentru urmatoarele categorii de venituri:
1- venituri din activitati independente – activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala;
►nu au obligatia depunerii declaratiei, persoanele fizice pentru care impozitul retinut de platitorii de venituri este final, potrivit optiunii contribuabililor, in conformitate cu prevederile Codului fiscal;
►nu au obligatia depunerii declaratiei persoanele fizice care, in anul de raportare, au realizat venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit, cu exceptia persoanelor care au depus declaratiile de venit estimativ in luna decembrie si pentru care nu sau stabilit plati anticipate, conform legii.
2- venituri din cedarea folosintei bunurilor – inchirieri sau arenda;
►nu au obligatia depunerii declaratiei, persoanele fizice care, in anul de raportare, au realizat venituri din cedarea folosintei bunurilor pentru care chiria prevazuta in contractul incheiat intre parti este stabilita in lei, nu au optat pentru determinarea venitului net in sistem real si la sfarsitul anului anterior nu indeplinesc conditiile pentru calificarea veniturilor in categoria veniturilor din activitati independente, pentru care platile anticipate cu titlu de impozit sunt egale cu impozitul anual datorat, si impozitul este final;
3- venituri din activitati agricole determinate in sistem real;
4- venituri realizate intr-o forma de asociere – venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuita din asociere;
5- transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise;
6- venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract. precum si orice alte operatiuni de acest gen, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

PRECIZARE

Pentru toate celelalte categorii de venituri obtinute de catre contribuabili in anul 2011, respectiv venituri din:
– salarii si venituri asimilate salariilor;
– investitii, altele decat cele mentionate anterior;
– premii si venituri din jocuri de noroc;
– pensii;
– activitati agricole a caror impunere este finala, respectiv veniturile obtinute prin valorificarea produselor vandute catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati pentru utilizare ca atare, pentru care impozitul s-a calculat prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate;
– transferul proprietatilor imobiliare;
– alte surse,
NU SE DEPUN DECLARATII privind venitul realizat.

Cu ocazia completarii si depunerii Declaratiei privind veniturile realizate din Romania, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume, reprezentand pana la 2% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil, castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.

ATENTIE!
Formularul 200 se completeaza pentru fiecare sursa si categorie de venit.  Persoanele care au realizat venituri din mai multe surse sau categorii de venit pentru care exista obligatia depunerii declara_iei, vor completa in mod corespunzator numarului de surse sau categorii de venituri realizate, capitolele II „Date privind veniturile realizate, pe surse si categorii de venit, in formularul – „Anexa nr… la Declara_ia privind veniturile realizate din Romania”, care se ataseaza la declaratia privind veniturile realizate.

NOTA

Contribuabilii care in anul anterior au realizat pierderi si cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decat anul fiscal, precum si cei care, din motive obiective, estimeaza ca vor realiza venituri care difera cu cel putin 20% fata de anul fiscal anterior depun, odata cu Declaratia privind veniturile realizate din Romania – formular 200, si „Declaratia privind venitul estimat/norma de venit” – formular 220.

(Visited 290 times, 1 visits today)

2 Responses to Vezi aici cine completeaza si depune formularul 200

  1. lucia szentes says:

    doresc sa stiu daca vand un teren agricol cu o suma pana in 4000lei prin notariat daca se opreste impozitul dela cumparator sau nu si daca vanzatorul plateste si el;deasemenea cand lichidez un fond mutual ca de ex.FON in valoare de cca 7000 lei cine plateste impozitul astept raspuns

  2. ralu says:

    zilierii trebuie sa depuna vreo declaratie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × = fifty six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.