Care este valoarea punctului de pensie in 2013?

Potrivit art.II din OUG nr.1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicata in Monitorul Oficial nr.53 din 23 ianuarie 2013, valoarea punctului de pensie in anul 2013 este de 762,1 lei, adica cu 4% mai mult decat in ultimii 3 ani, cand a fost 732,8 lei.

Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat.

In situatia in care unul dintre cei doi indicatori are valoare negativa, la stabilirea valorii punctului de pensie se utilizeaza indicatorul cu valoare pozitiva. In situatia in care ambii indicatori au valori negative, se pastreaza ultima valoare a punctului de pensie.

Incepand cu anul 2013, indicatorii utilizati la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul urmator sunt cei definitivi, cunoscuti in anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicati de Institutul National de Statistica.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat:

*Intreaba specialistul: pensii

*Deschiderea dreptului la pensie: nu se cumuleaza stagiul de cotizare cu varsta de pensionare

*Pensionarii cu pensii mai mari de 1000 lei pot redirectiona 2% din impozitul pe veniturile din pensii?

(Visited 445 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ four = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.