Afla aici cum poti recupera baza de date din Revisal

Angajatorii care pierd baza de date din Registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic au posibilitatea sa isi recupereze datele de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, potrivit unui comunicat emis de inspectorul general de stat, Ciprian Georgian Dragomir.

In cazul in care, din diferite motive, angajatorii mijlocii sau mari pierd baza de date si nu o au salvata pe o alta unitate externa, pentru recuperarea informatiilor aceste societati trebuie sa prezinte inspectoratului urmatoarele acte:
– Cerere de recuperare:
– Copie dupa certificatul de inmatriculare;
– Imputernicire semnata si stampilata de angajator, in cazul in care persoana care solicita recuperarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului;
– Copie dupa catul de identitate al persoanei imputernicite.

Daca persoana care primeste baza de date de la ITM este alta decat reprezentatul legal al societatii, aceasta va prezenta o imputernicire semnata si stampilata de angajator si o copie dupa actul ei de identitate.

In cazul angajatorilor mai mici, inspectoratul va pune la dispozitie un “Raport angajator” pentru a avea informatiile corecte, urmand ca acestea sa-si recreeze registrul prin reintroducerea datelor respectand in mod riguros identificatorii specifici fiecarei entitati – CUI, categorie, forma juridica, forma de organizare, nivel de infiintare pentru angajator, CNP pentru salariat, numar si data incheiere contract pentru contract.

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

(Visited 583 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 8 = fifteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.