Afla aici ce noutati legislative se aplica de astazi, 1 iulie 2013

Reamintim ca luna iulie 2013 debuteaza cu o crestere a salariului minim si cu un nou mod de calcul al penalitatilor de intarziere.

Astfel, incepand cu data de 1 iulie 2013 salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 800 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 168,667 ore in medie pe luna in anul 2013, reprezentand 4,74 lei/ora.

Stabilirea, prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut mai sus constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei (art.3 alin.(1) din HG nr.23/2013).

Afla mai multe aici.

O alta noutate legislativa care se plica incepand cu data de 1 iulie 2013 se refera la nivelul penalitatilor de intarziere, care va fi de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, pentru obligatiile de plata scadente dupa aceasta data, respectiv 7,3% pe an.

Penalitatile de intarziere reprezinta sanctiunea pentru neindeplinirea obligatiilor de plata la scadenta si se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Penalitatea de intarziere nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor, care raman aplicabile in proportie de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.

Afla mai multe aici.

(Visited 320 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 − one =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.