Persoanele care nu realizeaza venituri au obligatia achitarii contributiei de asigurari sociale de sanatate?

Directia Generala a Finantelor Publice Valcea reaminteste persoanelor care nu realizeaza venituri intr-un an fiscal ca au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate pentru a dobandi calitatea de asigurat.

Astfel, persoanele care nu realizeaza intr-un an fiscal venituri de natura celor mentionate la Titlul IX^2, capitolele I – III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, precum si venituri din pensii mai mici de 740 lei si nu se incadreaza in categoriile de persoane care beneficiaza de asigurarea de sanatate fara plata contributiei, pentru a dobandi calitatea de asigurat, aceste persoane au obligatia platii contributiei individuale lunare de asigurari sociale de sanatate.

Baza lunara de calcul pentru contributia de asigurari sociale de sanatate datorata bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate o reprezinta valoarea salariului minim brut pe tara.

Plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceasta categorie de contribuabili se face lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se datoreaza contributia.

Plata se face la trezoreria administratiei fiscale teritoriale la care este arondat contribuabilul.

(Visited 500 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 × = twenty one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.101 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.