Indemnizatie de maternitate dupa concediu pentru cresterea copilului

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate (sarcina si lauzie), potrivit art.10 din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

In situatia in care la stabilirea celor 6 luni din care se constituie baza de calcul al indemnizatiilor se utilizeaza perioade in care asiguratul a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, se va lua in considerare indemnizatia lunara pentru cresterea copilului.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Astfel, la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei de maternitate pentru cel de-al doilea copil se va luat in considerare indemnizatia lunara primita pentru cresterea primului copil.

(Visited 714 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four × 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.